Page content

article content

Poepen op het potje

Poepen op het potje, Yara doet het al maanden en ze is pas 10 maanden oud. Dit zeg ik niet om op te scheppen en ik zeg er ook niet mee dat ze al zindelijk is. Maar ze doet het wel. Zo komt die smurrie niet in d’r luier en leert ze dat dat op het potje kan. Net als plassen maar dat is wat moeilijker iedere keer op te vangen.

Ik weet ondertussen dat ze echt wel moet poepen tussen 8 en 9 ’s ochtends. Dus wanneer we aangekleed zijn en wat gegeten hebben gaat ze voordat we gaan wandelen met de hond even op het potje. Ik hou haar dan vast en ze kan naar zichzelf kijken in de spiegel van de wasbak (ja het potje staat op de wasbak, dat is fijner voor m’n rug). In de ochtend neem ik altijd wat meer tijd voor voor haar. Dit omdat ze niet altijd heel nodig moet en dus zit ze soms 1 a 2 minuten te kijken naar zich zelf voordat er wat komt. Prima! Als ze het maar lekker gaat poepen op het potje!

Vaak moet ze ook in de namiddag, tijdens het eten of vlak voor het douchen. Inmiddels kan ik heel goed zien wanneer ze moet. Ze geeft het ook steeds duidelijker zelf aan door naar me te kijken op een bepaalde manier of ze doet een bepaald trekje met haar gezicht dat zegt ‘POEPEN NU!’ Dan pak ik haar op, snel naar de commode en de wasbak. Broek uit, luier uit, dan pak ik haar weer op en swing ik haar richting het potje. Haar benen gaan dan al omhoog en zet ik haar zo op het potje!

Nog niet zinnelijk…

Zindelijk is ze nog niet hoor! Ik had haar van de week in d’r blootje en om de paar minuten even op het potje gezet, niets! Na de derde x en 30 seconde later; een plasje op de grond… hihi. Dus nee zo opscheppen kan ik nog niet. Nog even en dan gaan we naar de grond met het potje en daarna kruipt ze er misschien wel zelf op wanneer ze dat kan! Plassen gaat dan hoop ik ook meer vanzelf, als het straks weer warmer word kan ze mooi langer in d’r blootje lopen!

Als je dit blog vaker leest zul je weten dat we wasbare luiers gebruiken dit zorgt er al voor dat kinderen eerder zindelijk worden als kindjes met wegwerpluiers. Ik kan me dat goed voorstellen, wegwerp luiers absorberen met al hun chemie zo goed dat de kleintjes er helemaal geen problemen mee hebben dat ze in hun broek plassen… Dus ja waarom zou je dan naar de wc…?

Veel mensen denken jeetje dat je nu al je baby van 10 maanden (we begonnen met 5 maanden) al op de pot wil zetten. Maar ik denk alleen maar of je het nu doet of over een jaar. Daarbij wil ik zo snel mogelijk van de luiers af 🙂

Comment Section

0 reacties op “Poepen op het potje

Plaats een reactie


*