Op het moment van schrijven ben ik ruim 37 zwanger en zojuist gestart met deze nieuwe website. Ik zit bomvol inspiratie met allemaal verhalen en ervaringen van de afgelopen tijd, van het zwanger zijn en kan me voorstellen dat ik straks nog meer bijzondere dingen ga mee maken die ik wil delen. Ik kijk ontzettend uit naar de geboorte van ons ons meisje en tegelijkertijd is het gek dat het nu elk moment geboren kan worden, of het duurt nog een maand We zijn er in ieder geval helemaal klaar voor!

Ik ben een hippe, energieke jonge vrouw van 33 die vol in het leven staat en super ambitieus is. Een reden waarom ik niet voor mijn dertigste zwanger wilde worden. Wetende dat het leven er anders uit zal zien met een kleine. Wat overigens niet zal betekenen minder ambitieus of ineens suf... nee anders. En nu is dat oké, een paar jaar geleden niet! Het leven is wat jij er van maakt!

Ik ben deze website gestart omdat ik sowieso mijn verhalen wil vertellen, mijn ondervindingen wil delen en daarmee misschien ook jonge moeders kan inspireren net even anders te kijken naar dingen waar anderen misschien niet over nadenken. Ik sta heel bewust in het leven en heb veel vertrouwen in moedernatuur, mijn lichaam en het leven. Er zijn heel wat zaken die door de jaren heen, door de economie, door (verkeerde) commercie een eigen leven zijn gaan leiden. Dat zijn zaken die lang niet altijd kloppen, en voor mij, ons, niet logisch zijn om in mee te gaan. Instinctief gaan er bij mij allemaal lampjes branden en wil ik weten waarom dingen op bepaalde manieren gedaan of aanbevolen worden. Met Alex, die een en al gezond verstand heeft en lekker nuchter is bespreek ik van alles en maken we de beste beslissingen voor ons.

Zo hebben we bijvoorbeeld al de keuze gemaakt met wasbare luiers te werken, zetten we onze twijfels bij alle vaccinaties en toegevoegde vitaminen (wie zegt dat die nodig zijn?) en zijn we een cursus Hypnobirthing gaan doen om zo een natuurlijke bevalling te krijgen, misschien wel pijnvrij en zoals de natuur het bedoeld heeft (niet dat ik nu tussen de bosjes ga liggen hoor :-)). Deze onderwerpen zul je uitgebreid terug vinden op deze website. Natuurlijk is alles bedoeld als inspiratie, misschien een eyeopener of herkenning. Ik zal ook nooit beweren dat andere manieren fout zijn, ieder doet dingen op z'n eigen manier en voor iedereen zijn andere dingen goed, als je maar bewust je keuzes kan maken.


Meer over mij...

Naast zwanger zijn en bijna moeder ben ik ook nog op en top bloemen meisje. Inspiratie en avonturen vanuit bloemschikwonderland kun je vinden op Floralist.nl